Настінний мох - дуже сучасна та модна прикраса для стін

Настінний мох - дуже сучасна та модна прикраса для стін. Він створюється шляхом приклеювання правильно стабілізованого моху до попередньо підготовленої рівної поверхні. Залежно від вибраного виду моху можна отримати однорідну зелену поверхню, так і дизайнерські образи моху. Підготовлені таким чином панелі можна повісити або прямо на стіну, або правильно підготовлену несучу конструкцію. Цей вид декору, який можливо придбати за посиланням https://galsad.ua/, все частіше вибирають як прикрасу офісних вестибюлів або приймальних, але також використовують і в приватних квартирах.

Який мох на стіні?

Найпопулярніший матеріал для виготовлення панно з моху - оленячий мох. В основному це лишайник, який природно зустрічається в широтах Північної Європи та Азії. Приємний на дотик, ефективний - у ньому є всі переваги, якими повинен мати настінний мох. До того ж його легко фарбувати, тому можна створювати як однорідні стіни, а й цілі картини. Зазвичай мох привозять від легального розведення цього лишайника у Скандинавії.

Ще один популярний мох для оформлення стінових панелей - лісовий мох, який буває кількох різновидів:

  • плоский мох, з однорідною злегка перистою структурою, темно-зеленого кольору
  • подушка мох, також відома як губчаста, дуже ефектна і декоративна, що виявляється у вигляді неоднорідних ущільнених подушок

Прованський мох, мох темно-зеленого кольору, дуже декоративний

Залежно від бачення, ви можете використовувати один вид моху або комбінувати всі доступні варіанти, щоб створити унікальну та елегантну композицію.

Переваги моху на стіні

Таке оформлення не тільки дуже екстравагантно та естетично, але на відміну від не менш модних вертикальних садів зовсім не потребує догляду. Особливий процес підготовки моху, що полягає у зануренні спеціально відібраних екземплярів у гліцерин, змушує мох перестати рости, але й не гине. Завдяки цьому він зберігає форму і текстуру, обрану клієнтом протягом багатьох років, і в цьому випадку немає необхідності в будь-якому втручанні, такому необхідному у випадку типових зелених стін. Тому ця ідеальна прикраса навіть для того, хто не має руки до рослин.

Крім того, у оленячого моху є ще одна цікава перевага – при вологості повітря нижче 40% він стає твердим та сухим, втрачаючи еластичність та м'якість. Враховуючи, що рівень вологості нижче 40% шкідливий для здоров'я людини, його можна використовувати як природний гігроскоп у квартирі чи офісі. Забезпечуючи мох потрібною вологістю, така прикраса дійсно буде практично непорушною і дуже довговічною – разового вкладення вистачить на термін до 8 років.

Мох – це «матеріал», який поглинає майже вдвічі більше акустичних хвиль, ніж інші матеріали аналогічного розміру та структури. Тому вони ідеально підійдуть для будь-якої кімнати відпочинку, залів очікування чи приймальних. Крім того, мох повністю гіпоалергенний, тому немає ризику алергічної реакції, як у випадку з деякими рослинами, що також використовуються в так званих вертикальних садах. Не припадає пилом і не виділяє дратівливих запахів.

Крім того, простота комбінування різних видів моху на будь-якій поверхні гарантує ідеальне поєднання декору навіть із найменшим інтер'єром. Чи це ціла стіна або просто невелика прикраса - з кожним поводяться однаково, тобто зовсім не так. І навіть найменше панно з ефектного моху обов'язково справить потрібне враження і стане безсмертною прикрасою як удома, так і у діловому чи громадському місці.

Єдині умови, яких необхідно дотримуватись при плануванні мохового декору на стіні, - це місце для розвішування панно та середня вологість повітря в межах 40-80%. Така вологість дуже важлива для збереження виразного кольору, м'якості та структури мохової композиції.

Похожие страницы: