Область застосування алюмінієвих листів

Область застосування алюмінію сьогодні настільки широка, що поступається тільки залозу. Легкий, стійкий до впливу агресивних хімічних середовищ, здатний приймати будь-які форми і утворювати міцні зварні з'єднання, метал застосовується в повітрі, воді та на суші. Унікальні якості і невисока ціна виробництва поставили гладкий і рифлений, профільований і перфорований алюмінієвий лист поза конкуренцією в багатьох випадках. Компанія «ЮніСтальПром» застосовує різні технології переробки алюмінію для посилення необхідних замовнику властивостей.

Область застосування алюмінієвих листів

Різноманітність властивостей алюмінієвого прокату дає широкі можливості його застосування. Властивості змінюються в залежності від технології виготовлення матеріалу, що можна простежити за його маркуванні. Одним із прийомів зміни характеристик аркушів є термічна обробка:

отжиг, що відпалюють листи алюмінію стають м'якими і пластичним при будь-яких температурних режимах експлуатації, добре зварюється, застосовується в харчовій промисловості, маркується літерою М;

загартовування - швидке охолодження після нагрівання, дозволяє підвищити міцність металу, що є цінним для ремонту морських суден з урахуванням високих антикорозійних властивостей, зниження зварювальних властивостей компенсується точкової зварюванням;

старіння, як поліпшення міцності властивостей дюралюмінієвих (марганець, мідь і магній) сплавів, розрізняють штучне (Т1) і природне (Т) по температурі нагріву.

Відпал, витримка і, потім, повільне охолодження знімають напруги всередині металу, він краще обробляється. Відпаленого перфорований лист має різні види за формою отворів, їх величині, способом розташування малюнка: щілиновидні і квадратні, ромбовидні і зі складною формою фігур. Їх застосовуються при виробництві шумоглушителей, меблів, торгового обладнання, зонування виставкових приміщень, решіток для установки кліматичної техніки та іншого інтер'єрного декорування.

Зовнішнє застосування перфорованих листів

Фасадні панелі, огорожі, рекламні щити піддаються температурним випробувань та впливу хімічно агресивною вуличного середовища. Якщо в приміщеннях алюмінієві листи можна експлуатувати незабарвленими, то в умовах вулиці їх антикорозійні властивості підсилюють порошковим напиленням. Нова колірна гамма дає додаткові можливості декоративного застосування.

Похожие страницы: