Радіатори опалення, який краще вибрати



Робите ремонт, і роздумуєте: які радіатори придбати для системи опалення? Так, це питання непросте, адже потрібно врахувати всі деталі і вибрати оптимальний (та й недорогий) варіант. Можна купити чавунні, ціна на які цілком доступна для всіх, а можна відійти від традицій і придбати щось із сучасних моделей, благо, вибір сьогодні досить великий. Отже, вибираємо радіатори опалення.

Чавун хороший, але є моделі краще

Всім знайомі батареї з чавуну відрізняються масивністю, але в той же час вони надійні і довговічні. Чавуну не страшна корозія, в силу своєї великої інерційності теплоти, він добре гріє простір усередині будівель. Усередині таких батарей можуть з часом відкладатися різні нашарування, що, звичайно ж, знижує віддачу тепла від радіаторів, але гріти вони все одно продовжують.
Опалювальний радіатор з чавуну

Самые экономичные системы отопления купить по низкой цене.



Правда, сьогодні не всіх і не завжди влаштовує зовнішній вигляд таких систем, та й місця вони займають досить багато. Тому, при всьому шанобливе ставлення до чавунних батарей, багато змінюють їх на сучасні моделі, серед яких виділяють особливо біметалеві.
біметалеві батареї

«Бі» - означає два, на сьогодні вони вважаються одними з найбільш зручних і технологічних. Їх можна побачити в самих різних будівлях і приміщеннях, адже такі системи зручні і практичні у використанні, крім того, відрізняються сучасним дизайном, а це для цінителів стильних інтер'єрів дуже важливо.
Опалювальний радіатор з біметалу

біметалічний радіатор

У радіаторах такого типу застосовують два види металу:

Внутрішні поверхні виконані зі сталі, стійкої і до корозії, і до високих температур;
Зовнішня обробка виконана з алюмінію.

Алюміній відрізняється високою теплопровідністю, завдяки йому знижується інерційність самих радіаторних батарей, які нагріваються дуже швидко, добре гріють, можуть використовуватися в будь-яких системах опалення, і в тому числі в досить жорстких умовах.

Цікаво й те, що «ребра» у всіх знайомих чавунних батарей завжди одного виду, а ось пластичність алюмінію дозволяє виготовляти радіатори з ребрами будь-якої конфігурації і складності.

До речі, технологія виробництва біметалевих комплексів різна. В основному їх виготовляють методом лиття під тиском, і такі вироби вважаються найнадійнішими і зручними в експлуатації.

І нехай їх вартість досить висока, зате прослужать довго, на відміну від їх дешевших «побратимів», які часто і деформуються, і починають видавати при нагріванні незрозумілі звуки і клацання. Словом, вибирайте, думайте і купуйте найкраще для себе!

Похожие страницы: