Сучасний ремонт неможливо уявити без інструментарію

Сучасний ремонт неможливо уявити без інструментарію. Його величезне різноманіття пропонує інтернет магазин бензо та електроінструменту «Мастеровой». Досить часто якість робіт залежить від чистоти обробки поверхні. Процес цей досить трудомісткий, особливо, якщо йде мова про декілька десятків квадратних метрів. Наприклад, стіни кімнати перед обклеюванням шпалер або підготовка паркету до покриття лаком. У цих випадках домашньому майстру зможе допомогти шліфувальна машина. Цей інструмент використовується для чорнової, основної або фінішної обробки поверхонь з різних матеріалів. Принцип її роботи заснований на знятті поверхневих шарів з поверхні за допомогою рухомої частини, на якій закріплений абразивний матеріал, який значно перевершує по щільності оброблюваний.

Види шліфувальних машин

Відповідно з конструктивними особливостями шліфувальні машини підрозділяються на групи:

Вібраційна машина. Операції шліфування й полірування виконує шматок наждачного паперу. Руху машини зворотно-поступальні.

Використовується наждачний папір у вигляді стрічки. Рух односпрямоване, поступальний. Машина відрізняється великою продуктивністю і використовується на великих площах.

Ексцентрикова (орбітальна). Робочий інструмент машини - шліфувальний круг. Руху - навколо осі і по орбіті. Базове використання чистове шліфування й полірування.

Кутова («болгарка»). Робочий інструмент - шліфувальний круг. Рух - навколо осі. Шпиндель розташовується перпендикулярно до корпусу. Використовується для різання бетону, цегли, металу та інших матеріалів. Для різних робіт використовуються різні види кіл. Найбільш затребувана техніка. Величезний вибір кутових шліфмашин за низькими цінами ви знайдете на сайті «Мастеровой».

Пряма. На відміну від кутової шліфмашини, в цьому інструменті шпиндель встановлюється вздовж корпусу.

Полірувальна. Один з різновидів шліфувальні машини. Базове її призначення поліровка забарвлених, а так же металевих поверхонь.

Щіткова. Її підвиди конструктивно аналогічні як з кутовими, так і з стрічковими типами. Під час роботи на різних типах використовують одну або дві щітки.

Багатофункціональна. Об'єднує в собі особливості кутовий і вібраційних шліфувальних машин. Цей тип набувають, якщо має бути обробка різних поверхонь.

Похожие страницы: