Штукатуримо міцні стіни

Всі внутрішні стіни будівель необхідно вирівнювати штукатурним розчином, наносячи його рівним шаром, щоб поверхня стала гладкою і рівною. Але не тільки ці якості обумовлюють високу якість отштукатуренних стін. На сьогоднішній день існує великий асортимент будівельних матеріалів і сумішей для вирівнювання поверхні, але мова в даній статті піде про те, як зробити штукатурку міцною і надійною, щоб запобігти утворенню тріщин, швів і передчасного руйнування штукатурного шару.

В неотдалённом минулому, коли будівельна індустрія була ще й не так розвинена як зараз, а будматеріали обмежувалися мізерним асортиментом, обробники вдавалися до різних хитрощів з метою зміцнити поверхню стіни і запобігти її осипання. Для цього використовували обрешітку (дранку) з деревних планок, які прибивали до необроблених поверхнях у вигляді сітки, а поверх неї наносили штукатурку. Але час йде вперед і сьогодні вже мало хто штукатурить дерев'яні стіни, з використанням подібних технологій. Зазвичай такі стіни обшивають гіпсокартоном, який і так володіє рівною поверхнею.

Інша справа, коли ми маємо справу зі стіною з цегли або блоку. Для штукатурки таких стін використовується металева штукатурна сітка. Причому використання даної сітки рекомендується як для внутрішніх, так і для зовнішніх робіт. Під штукатурним шаром зовнішніх стін металева сітка не схильна до корозії, тому не варто побоюватися її використання для зовнішньої штукатурки. Крім того, сітка запобіжить прояв швів - стиків штукатурних смуг, що в свою чергу забезпечить цілісність поверхні. До того ж, штукатурна суміш легко лягає на сітку, полегшуючи роботу обробників, це особливо корисно, коли стіна має великі нерівності. Таким чином, металева штукатурна сітка надає наступні позитивні характеристики оштукатуреним стінам з її використанням:

довговічність штукатурного шару (міцна поверхню стіни)

цілісність вирівняної поверхні

полегшення робіт з оштукатурювання

Існують різного типу штукатурні металеві сітки: ЦПВС, ткані, зварні сітки з оцинкуванням і без неї. ЦПВС добре лягає на поверхню і повторює її форму, дуже зручно при обробці запланованих нерівностей, закруглених і пр. Стін. Ткану сітку краще використовувати для внутрішніх стін з невеликим шаром штукатурки. Зварна добре армує нанесений шар, надаючи йому міцність, що корисно для тих ділянок, де передбачається зовнішній механічний вплив.

Похожие страницы: