Які двері краще?

Коли ми підбираємо двері, які будуть стояти в квартирі і не мінятися протягом років двадцять, ми хочемо краще. Для кого-то важливо, щоб двері були преміум класу, а комусь достатньо найпростіших дверей, аби закривалися. Це все індивідуально. Перед нами стоїть завдання об'єктивно оцінити двері і визначити, які є кращими за характеристиками.

Оцінювати будемо саме технічний аспект, так як оцінка зовнішнього вигляду - досить суб'єктивна. Які двері краще вибрати для квартири або будинку належить вирішити саме вам, виходячи з особистих переваг і можливостей. Ми ж постараємося розповісти особливості дверей, їх плюси і мінуси, з якими ви зіткнетеся при покупці. Купив межкомнатные двери -вы получите достойное качество товара, высокий сервис обслуживания, оперативную обработку заказа и доставку на дом. 

Ламіновані.

Двері МДФ, покриті ламінованою плівкою, є найбільш бюджетними на ринку дверей. Це вносить свою лепту в характеристики - вони мають відносно невисокі показники. Однак, правильний догляд і уникнення механічних пошкоджень перекриють це. Ламіновані двері мають каркас з брусків масиву, перекритих листами МДФ, наповнення стільникове або каркасно-щитове - це все надає міцності конструкції. Двері дуже легкі, термін служби фурнітури за рахунок цього найбільший серед дверей.

Плівка має паперову основу, тому під впливом вологи двері розбухає, а саме плівкове покриття може відклеїтися. Це також призводить до того, що мити двері не можна, допускається тільки протирання сухою ганчіркою. У ванну не рекомендується ставити ці двері зі зрозумілих причин. Ламінатіном. Відмінністю від ламінованих дверей є покриття ламинатин - шаруватий пластик, здатний витримувати вплив вологою (просто не пропускає її) і не вигоряючий під впливом ультрафіолету. Ламінатіном також можна мити абразивними миючими засобами, що спрощує догляд.

Щодо екологічності - при перевірці плівка показала, що не виділяє шкідливих і небезпечних речовин навіть при впливі високою температурою, так що покриття є безпечним.

Екошпон.

Якщо для вас важливо, з якого матеріалу вибрати двері, в пошуках золотої середини ціни і якості, екошпон маячить першим в списку. Для початку, двері екошпон мають царговую або филенчатую конструкцію. Це означає, що конструкція міцніше завдяки використанню масиву + МДФ (сендвіч) і фільонок з МДФ. Крім того, при пошкодженні будь-якої деталі, її можна замінити, не вдаючись до покупки нового полотна. Всі елементи покриваються екошпон - деревні волокна з синтетичним сполучною, спресованими під високим тиском. Це покриття поєднує в собі всі кращі якості: захищає двері від вологи, не схильне до механічних і хімічних впливів, не вигорає. Покриття не зашкодить навіть розчинник! Такі двері по праву заслуговують називатися антивандальними.

На даний момент двері з покриттям екошпон є найбільш практичними, адже за ними практично не потрібен догляд. Такі двері можна без побоювань ставити в усі кімнати, адже на питання "яка двері краще в ванну кімнату" відповідь однозначно буде екошпон! 

Емаль.

Яку двері краще вибрати для квартири в світлих тонах? Перше, що спадає на думку - емаль. Емальоване покриття має свої особливості. Самі бюджетні моделі представлені у вигляді каркасних МДФ, дорожчі - HDF, масив, покритий емаллю. Для початку полотно грунтується, потім покривається двома шарами емалі. Двері можна піддавати вологому прибиранню, від вологи вони захищені. Емаль можна ставити навіть у ванну кімнату.

Емаль добре справляється з механічними діями, має високу зносостійкість. У разі пошкодження покриття, вада можна усунути за допомогою емаль-кисті.

Шпон.

Існує два типи шпону - натуральний і Fine-Line. Важливо! Обидва види вважаються натуральним шпоном. Перший так називають через збереження деревного малюнка, другий є реконструйованим шпоном.

Шпоновані двері - це масив хвойних порід, покритий шпоном замість лаку. Відповідно, всі характеристики масиву збережені - висока тепло- і звукоізоляція, міцність і довговічність. Єдиний мінус - шпон не ремонтується. Якщо станеться пошкодження поверхні, віддати на реставрацію не вийти. Масив сосни.

Для тих, хто хоче купити недорогі двері з масиву, сосна - кращий друг. Їх невисока вартість обумовлена тим, що сосна досить м'який матеріал і обробці піддаються набагато легше. Однак через її м'якості двері з масиву сосни реагують на сильний вплив вологи. У загальній картині це не так страшно, як здається - якщо за деревом добре доглядати (поліроль, віск), то всього цього можна уникнути. У плані механічних впливів, сосна досить міцна (все-таки це масив), від сильного удару не зламається, але може залишитися невелика вм'ятина на полотні.

Для догляду за дверима потрібно спеціальний засіб, призначений для деревини. Інші миючі речовини просто-напросто зашкодять лакове покриття і призведуть до старіння дерева, що, зрозуміло, негативно вплине на зовнішній вигляд. При правильному догляді двері з масиву сосни ще довго будуть радувати вас своєю красою. 

Масив вільхи.

Вільха трохи дорожче сосни, зате привносить з собою вдосконалені робочі характеристики. Вільха щільніше, а значить стійкість до перепадів температури і вологості значно вище. Двері з масиву вільхи міцніші, здатні чинити опір механічних впливів, зносостійкість вище. Як і сосна, вільха вимагає догляду. Вага у дверей вище, фурнітуру потрібно підбирати міцніше, але переживати вам про це не доведеться: майстри в курсі всіх особливостей дверей і пропонують тільки ту фурнітуру, яка прослужить довго і без перебоїв.

Приміщення з підвищеною вологістю ніяк не зашкодять дверей з масиву вільхи. Щільність деревини не дозволяє волозі проникати всередину, тим самим перешкоджаючи розбухання двері. Якщо вирішуєте, з якого матеріалу вибрати двері у ванну кімнату, і при цьому заощадити, то на вільху варто приділити особливу увагу. 

Масив дуба.

Якщо порівнювати двері з машинами, то масив дуба - це Rolls Royce, елітний, дорогий, який виправдовує очікування. Дуб - одна з найбільш міцні деревин, що нехарактерно для інших порід. Обумовлено це щільною структурою, яка відчутно збільшує показник зносостійкості - чим щільніше дерево, тим складніше його пошкодити. Цей показник впливає на ціну, так як обробка такої деревини вимагає більше зусиль, ніж будь-яка інша. Дерево настільки щільне, що навіть при установці масиву дуба фрезерувальний диск диміти, а цвяхи не забиваються. При якісній обробці такі двері з часом не втрачають своїх характеристик, а прослужити здатні досить довго. Вони добре утримують тепло в приміщенні, впливу вологи і перепадів температури не піддаються.

Похожие страницы: