Вкладення в нерухомість. На що потрібно звернути увагу?

Давайте розбиратися. Перше, з чого слід почати, це визначитися зі стратегією інвестування-довгостроковою або короткостроковою:

  • В рамках короткострокової стратегії ви купуєте нерухомість і продаєте її через невеликий проміжок часу за вищою вартістю. При такому підході ви зможете отримати додатковий дохід досить швидко;
  • При виборі довгострокової стратегії ви будете отримувати дохід від придбаної нерухомості шляхом здачі її в оренду. Термін повернення початкових вкладень буде набагато довше, зате ви зможете сформувати для себе постійний щомісячний дохід.

Порада: якщо ви вибрали варіант зі здачею купленої квартири в оренду, то фахівці рекомендують купувати квартиру або апартаменти з обробкою від забудовника. Це дозволить вам значно заощадити на вартості і тривалості ремонту, а також почати здавати квартиру практично відразу.

Читайте також: Куди вкласти гроші, щоб отримувати щомісячний дохід - biznescat.com.

Вкладення грошей в новобудови

Головна порада від експертів-купувати нерухомість краще на етапі «котловану». Саме в цей період ціни на житло в споруджуваному будинку мінімальні, а вибір все ще великий. В середньому по ринку вартість квадратного метра на початковому і кінцевому етапі будівництва може відрізнятися на 30-40%.

Що ще потрібно враховувати?

Перспективність місця - ось ще один важливий фактор, який має величезний вплив на успішність ваших інвестицій. Транспортна доступність, розвинена інфраструктура району — на все це слід звертати увагу нарівні з дизайном будинку, архітектурними рішеннями та ін.

Ще один важливий момент-вивчення проектної документації. Не звернувши на цей пункт увагу, є ризик купити житло з проблемним статусом.

Наприклад, сьогодні стало дуже модно купувати курортну нерухомість на березі Чорного моря. Та й в пропозиціях нестачі не вистачає. Однак дуже на перевірку багато ЖК продаються з підводними каменями у вигляді статусу земель, порушень по поверховості, санітарної зони від заповідників, підключення до комунікацій і т.д. Ось чому краще купувати курортні новобудови через місцеві незалежні агентства нерухомості, де вам чесно розкажуть про всі можливі проблеми.

Не варто забувати і про планування квартири, якщо ви плануєте отримувати дохід від здачі нерухомості в оренду. Найбільш затребуваними і зручними в цьому плані можуть бути студії або 2-кімнатні квартири — таку нерухомість буде простіше придбати (особливо якщо ви купуєте її за програмами іпотечного кредитування), простіше здати (все сильно буде залежати від району, але студії і невеликі двушки здаються легше).

Порада: вкладати гроші можна не тільки в житлову, але і в комерційну нерухомість (середня прибутковість 10%) і в апартаменти (прибутковість від 9 до 12%).

Чи так все безхмарно?

Будь-які інвестиції-це завжди ризик. Бувають високоризиковані і низькоризиковані інвестиції. І цей факт слід враховувати. Мінімізувати ризики Ваших вкладень в нерухомість в нерухомість можна, якщо:

  1. ретельно вибирати компанію забудовника;
  2. вибирати об'єкт для вкладень з урахуванням безлічі параметрів;
  3. перевіряти правовстановлюючі документи.

Висновок

Вкладення грошей в нерухомість на сьогоднішній день залишається одним з найнадійніших способів змусити гроші «працювати». Окремо варто відзначити досить високий поріг входу в даний сегмент, але і потенційний прибуток вражає.

Вибирайте перевірених забудовників, які пропонують високоліквідні об'єкти в районах з розвиненою інфраструктурою – просте правило, яке допоможе вам скоротити час повернення Ваших вкладень і збільшить підсумковий дохід від інвестицій.

Автор - Сергій Косенков.

Похожие страницы: