Лазерний рівень, різновиди і характеристики



Рівні горизонталі і вертикалі в будівництві мають величезне значення. Для того щоб всі лінії і кути були ідеально рівними, необхідний рівень, в ідеалі лазерний рівень. При виборі приладу необхідно визначитися, для яких робіт він буде використовуватися. У магазинах можна знайти безліч різних моделей.

Оригинальная лепнина из гипса киев сделает оригинальным любое жилище.


Різновиди лазерних рівнів

Ці рівні поділяються на кілька видів:

Перший - це точковий рівень. Він є найпростішим і дешевим, так як на площині позначає одну точку;
Другий - лінійний рівень, який проектує пересічені лінії і кілька точок;
Третій - ротаційний 3D рівень-нівелір, здатний будувати площині.

При виборі одного з цих видів потрібно враховувати деякі характеристики, наприклад, дальність проектування. Для квартири і невеликої ділянки на дачі добре підійдуть рівні з дальністю до 20 м. Для великої відкритої площадки знадобиться вже нівелір з дальністю від 50 м. На цю дальність впливає клас приладу, потужність і довжина хвилі.
Дешевий лазерний рівень

Недорогий побутовий лазерний рівень

Також потрібно враховувати число променів і їх напрям. Чим більше променевих напрямків, тим більше різних робіт одноразово можна виконувати. Наприклад, можна одночасно свердлити стіну, стелю та підлогу.

Наступною важливою характеристикою буде похибка вимірювань. У всіх приладів є допустима похибка. Вона вимірюється в мм / м, наприклад, +/- 0,5 мм / м. Коли точність значень повинно бути виконано по ГОСТ, то найкращим значенням похибки буде до +/- 0,1 мм / м. Такі показники мають ротаційні нівеліри.

При покупці рівня бажано враховувати його додаткові функції, які в подальшому полегшать вам роботу. Існують рівні, у яких є функція самовирівнювання, де він поправляє спотворення від горизонту. А якщо треба промінь направити під яким-небудь кутом, то цю функцію можна заблокувати.
дорогий нівелір

Професійний нівелір

Такий показник, як час безперервної роботи, теж важливий. Точкові рівні, як і лінійні, працюють на пальчикових батарейках або на акумуляторах, і можуть працювати безперервно більше 10 годин. А ротаційні рівні харчуються від лужних D-батарей, і працюють від 25 до 40 годин. У деяких лазерних нівелірах є функція самоотключения. У таких моделях поставлений таймер, що відключає живлення приладу, якщо він не використовується протягом деякого часу.

При застосуванні рівня на відкритому майданчику важливо, щоб навіть при низьких температурах прилад працював справно. Професійні рівні можуть витримати взимку до -20 градусів, а влітку - до +50 градусів за Цельсієм. В таких умовах буде важливий клас захисту корпусу. Професійні прилади мають клас захисту IP54. Це означає, що всередину не можуть проникнути волога або пил

https://www.youtube.com/watch?v=cYL2k4DqeG8

Похожие страницы: