Поради з облаштування кабінету бухгалтера

Бухгалтер – за значимістю один із перших людей у всій компанії, саме від його рішень залежить багато чого. Тому важливо правильно організувати робочий простір для комфортної роботи. Дізнаємося, як правильно облаштувати кабінет для створення кращої атмосфери – системи зберігання, комп'ютерне крісло, стіл.

Бухгалтерський стіл

Йому варто приділити велику увагу. Звісно, канули в лету ті часи, коли бухгалтер сидів серед гори паперів й зводив баланс. Нині все проходить автоматично, за комп'ютером, проте документообіг не менший, а тому знадобиться достатньо місця для різних паперів, папок, оргтехніки. Форма стільниці не менш важлива – у тренді зараз криволінійний формат, а сама модель двостороння або трансформер.

Крісло для бухгалтера

Специфіка роботи вимагає постійного сидіння за столом. Якщо раніше ще були часи, коли потрібно було їздити в банк, поневірятися податковими та державними фондами, зараз, за доби електронних документів, у цьому немає потреби. Щоб бухгалтер міг якісно виконувати свої обов'язки без шкоди для здоров'я, потрібне правильне комп'ютерне крісло. Конструкція має забезпечувати правильну підтримку спини та шийного відділу, підлокітники на потрібному рівні, сидіння достатню м'якість, злегка з нахилом – те, на що треба звернути увагу під час вибору.

Системи зберігання

У бухгалтерії кожен «папірець» надзвичайно важливий, його втрата може призвести до колосальних збитків компанії та штрафів від податкової служби. Саме тому потрібно суворо продумати меблі для зберігання документів. Окремо встановлюються шафи для архівів, стелажі для поточних документів. Не варто забувати про банківські чеки, готівку, фірмові печатки – для них найкраще місце сейф. Біля столу та комп'ютерного крісла доцільно розмістити мобільну тумбу з висувними шухлядами.

Загальні поради

  • Ретельно продумайте простір. Робоче місце має бути одночасно в центральній частині кімнати, з гарним припливом природного світла і без тісноти.
  • Для комфортної праці відведіть приблизно 6 м площі робочого простору.
  • Дроти обов'язково потрібно прибрати в короби, провести спеціальні розетки, вдалим може бути придбання смарт-стола.
  • Освітлення має бути верхнім та нижнім, у шафах вмонтоване підсвічування водночас зіграє як декор і допоможе швидко знайти необхідний документ.
  • Декор – без нього не досягти нормального психологічного стану. Повісьте картини, панно або плакати, розмістіть декоративні елементи, підставки, ефектно виглядатимуть консолі.
  • Якщо дозволяє площа приміщення, можна не обмежуватися стандартним столом з комп'ютерним кріслом і шафами. Відведіть окрему зону для переговорів або відпочинку – поставте невеликий диван із журнальним столиком.

Підсумок

Якщо у вас немає можливості наймати дизайнерів, витрачати час на обдумування відповідної обстановки, облаштовуючи кабінет для бухгалтера, дотримуйтесь порад, зібраних у цій статті. Це допоможе правильно вибрати меблі та безпомилково розставити їх.

 

 

 

Похожие страницы: