Що таке Тезаурус і як ним користуватися в Word 2010

Тезаурус являє собою словник синонімів і споріднених слів (рис. 3.14). У програмі Microsoft Word ця функція доступна для декількох мов. Потрібне слово іноді буває дуже важко підібрати, а тезаурус може значно заощадити час при редагуванні тексту документа.

Вибрати синонім для слова можна, клацнувши правою кнопкою миші по слову і встановивши в меню курсор миші на команду Синоніми (Synonyms). 

У підменю будуть представлені на вибір варіанти заміни слова синонімом. При виборі в підменю команди Тезаурус (Thesaurus) у вікні програми відкривається панель з довідковими матеріалами, в якій присутні різні варіанти слова. К вашему вниманию thesaurus-краудсорсинговый английский тезаурус, отлично подходит для студентов и писателей!

Крім того, тезаурус можна викликати наступними способами:

- перший спосіб доступний лише в тому випадку, якщо у вас відкрита панель довідкові матеріали (Research). Просто введіть в поле введення потрібне слово і виберіть в списку, розташованому в нижній частині групи елементів управління Шукати (Search for), значення Тезаурус: російська (Thesaurus: Russian) або будь-яке інше, в залежності від мови. Після цього натисніть кнопку Почати пошук (Start searching) або клавішу Enter; 

- встановити текстовий курсор на потрібне слово або виділити фрагмент тексту, а потім натиснути клавіші Shift + F7; 

- встановити текстовий курсор на потрібне слово або виділити фрагмент тексту, а потім натиснути кнопку Тезаурус (Thesaurus), розташовану в групі елементів Правопис (Proofing) на вкладці Рецензування (Review) стрічки управління. Поле виведення результатів панелі Довідкові матеріали (Research) для пошуку синонімів відрізняється від того ж поля при роботі з довідниками. При роботі з тезаурусом воно містить приклади, якими можна замінити вихідне слово. 

Вибравши відповідну заміну, встановіть покажчик миші на слово. Праворуч від обраного слова з'явиться кнопка зі стрілкою вниз. Натисніть її і виберіть відповідний варіант дії з синонімом. Команда Вставка (Insert) вставить слово в зміст документа, команда Копіювати (Copy) скопіює синонім в буфер обміну, а команда Шукати (Find) активує функцію пошуку синонімів і споріднених слів для обраного варіанту.

    

Похожие страницы: