Баня з профільованого бруса, що і як




У всі часи лазні будувалися з деревини. Це вже не просто колоди, а бус, який буває звичайним, клеєним і профільованим. Нас сьогодні цікавить лазня з профільованого бруса.

У чому відмінності звичайного, профільованого і клеєного бруса

Відмінності в формі бруса:

Вы можете приобрести качественный твердотопливный котел на сайте http://tehni-x.com/katalog_tovarov/otoplenie-na-tverdom-toplive, цены Вас приятно удивят.


Звичайний в формі паралелепіпеда, і необхідно закривати щілини клоччям;
У профільованого є два поздовжніх шипа і паза, таку стіну можна відразу покрити лаком, що не обробляючи перед цим. З такого бруса скласти будинок, все одно що грати з конструктором. Існує брус з єдиним пазом і одним шипом, а й з таким брусом споруда міцна і досить герметична. Але при процесі усушки деревини, у профільованого бруса виникають щілини. Дане питання вирішуємо, треба купувати брус просушений. Багато виробників випускають брус з канавкою, яка запобігає появі тріщин при усушку, а якщо все ж з'явилися, то виключно у канавки, але ця обставина не впливає на споруду.
Брус клеєний має говорить за себе назву, оскільки проводиться не з цілої деревини, а з безлічі дощок. Маючи таку особливість, він не потріскається, і його ні в якому разі не поведе.

Баня з профільованого бруса

немає щілин

Розглядаючи будівництво саме лазні з бруса профільованого і самого звичайного колоди, є плюси:

Швидка споруда;
Невелика кількість щілин;
Немає необхідності готувати стіни для покриття лаком.

Основи будівництва лазні

Для будівництва спочатку треба вибрати місце і розрахувати всі витрати, або ж придбати типової баню і зібрати. Плюсом типовий лазні є те, що збірка проходить швидко і без щілин. На відміну від цегельних лазень, баня, возведена із бруса, легше, і не дає великого навантаження на фундамент, якщо він є.
Етапи будівництва лазні, фото

Процес будівництва лазні без фундаменту

При будівництві необхідно дати фундаменту встоятися два - три місяці, а тільки потім ставити зруб. Це умова необхідна для того, щоб при усадки грунту лазню не повело. У фундаменті необхідні віддушини, щоб не затримувалася волога. Щоб зруб не мав можливості гнити, необхідна гідроізоляція. Далі зводять стіни, і між брусами укладають джут - стрічковий закріплювач. При будівництві необхідна дерев'яна киянка, щоб замки і все пази з'єднувалися без проблем.

Для статі лаги укладаються після першого вінця, далі визначається місце для печі з певним фундаментом і зливу, який повинен бути строго під ухилом. Далі криють дах, або закривають толем і дають усадку колод, і тільки після цього потрібно починати внутрішні оздоблювальні роботи, але ніяк не раніше.

Похожие страницы: