​Керамограніт та керамічна плитка. Основні відмінності

Керамограніт характеризується міцністю на вигин та стійкістю до пошкоджень. Він добре працюватиме в приміщеннях з інтенсивним використанням

Різниця між керамогранітом і керамічною плиткою полягає в тому, що керамограніт є морозостійким і може використовуватися поза домом. Крім того, ви будете використовувати керамограніт для обробки місць, що піддаються впливу води. Слід відзначити, що плитка керамічна також дуже довговічна. Оскільки вона може бути великого формату, у вас є досить велика свобода в обробці стін та підлоги.

Поки керамічна плитка була поширена в основному в теплих країнах, її поглинання не мало значення. Однак, коли їх почали використовувати в районах із сильними дощами та морозами, їхнє застосування на відкритому повітрі стало проблематичним. Це призвело до розробки морозостійкого матеріалу (який з'явився у другій половині 20-го століття), що характеризується низьким водопоглинанням та стійкістю до циклів заморожування-відтавання. Цей матеріал – керамограніт.

З чого роблять керамограніт?

Відмінність керамограніту від інших керамічних плит обумовлена матеріалами, що використовуються при їх виготовленні (це тонко подрібнені кварц, польовий шпат і каолін), і різним процесом виробництва - попередньо відформовані плити спочатку пресуються під високим тиском (450 кг/см2), а потім випалюються дуже високої температури (1250 ° C).

Які характеристики керамограніту?

Основною характеристикою керамограніту є його низьке водопоглинання, що зумовлює низьку сприйнятливість плям і легкість очищення. У разі керамограніту вона має становити не більше ніж 0,5 відсотка. Для порівняння, керамограніт, що не містить грес, зазвичай має вбираючу здатність близько 3%, клінкерна плитка - до 6%, а настінна плитка - навіть вище 10%.

Відмінності у поглинаючій здатності обумовлені тим, наскільки сильно спресований та скріплений корпус плитки. Чим більш однорідним він є, тим нижче здатність, що вбирає, і вище твердість. Висока твердість (понад 8 за шкалою Моосу) є другою характеристикою керамограніту. Це робить керамограніт більш стійким до подряпин (в цьому відношенні він навіть перевершує більшість видів натурального каменю), тому немає ризику стирання його поверхні та протоптування в ній "доріжок".

Похожие страницы: