Складні натяжні стелі

Чим більше розвиваються технології виготовлення натяжних стель, тим більше вибору нам вони дають. І ми вже вибираємо не просто серед білих і кольорових стель, а серед плоских і багаторівневих, однотонних і з малюнками, різьблених, фігурних, 3D або ширяють. Використання таких незвичайних конструкцій дає нам великий простір для незвичайного оформлення приміщень, а ще складні натяжні стелі допомагають вирішувати і чисто практичні завдання. Наприклад, розділити кімнату на зони.У цій статті ми розглянемо, що являють собою такі непрості конструкції, де і як їх краще використовувати.

Читайте також: https://1beton.in.ua/budivnytstvo/83-natyazhni-steli.html.

Натяжна стеля складної форми

Яку стелю варто вважати простим,а яку складним? Якщо з цим питанням звернутися до установників, то навіть вони не зможуть дати однозначної відповіді. Адже самий багаторівневий стелю може встановлюватися досить просто, якщо кімната простий і зрозумілої форми, класичного прямокутника, без виступів, вигинів, особливостей геометрії. Так що хтось напевно скаже, що найскладніший стелю той, де доводиться мудрувати з обводами труб і еркерами. А хтось згадає про складність роботи з іншим матеріалом — тільки монтажник знає, в чому відмінність якісного європейського полотна від дешевої китайської підробки.

Але ми буде в основному говорити про те, яку складність представляють собою різні стелі конструктивно і технологічно. Саме такі стелі розглянемо в цій замітці. Отже, як розрізняють стелі за формою?

Форма, крім плоскої, буває опуклою в різних площинах. Назвемо основні види натяжних конструкцій за формою:

  • стеля хвилеподібний;
  • натяжна стеля конусоподібної форми;
  • стеля типу "дюни";
  • арочні і куполоподібні конструкції.

Натяжна стеля по виду освітлення

Освітлення надає натяжна конструкції особливий вид, а ще воно може стати частиною декору кімнати, з ним добре зонувати простір. Ось чому питанню освітлення при установці натяжних конструкцій приділяється так багато уваги. І чим складніше освітлення, тим складніше і натяжна стеля. Прийнято розрізняти кілька видів стелі в залежності від системи освітлення. Назвемо основні:

  • світящася стеля;
  • стеля типу "зоряне небо";
  • паряща натяжна стеля з підсвічуванням.

Щоб ви отримали більш повне уявлення про кожен з перерахованих варіантів, розповімо докладніше про них.

Фото: 1beton.in.ua.

Багаторівневі конструкції

Серед інших видів обробки багаторівневі стелі можна вважати найпопулярнішими. У цих конструкціях поєднуються два і більше рівнів, які можуть бути як прямими, так і криволінійними. На відміну від красивих, але громіздких куполів або арок натяжні стелі в різнорівневому виконанні годяться для більшості квартир, а встановити таку стелю можна навіть в кімнаті зі стелею в 2,5 метра. Адже ніщо не завадить вам влаштувати один рівень частковим, не на всю стелю, заощадивши цінне місце.

Серед складних конструкцій багаторівневих стель особливо виділяються конструкції з ефектом тривимірного простору. Їх найскладніше спорудити, адже вони поєднують в собі і об'ємні фігури, і часто зображення з малюнком 3D. але ті, хто зважився витратитися на створення такого проекту в своїй оселі, приречені на захоплені погляди своїх гостей.

А ще під різними рівнями зручно ховати проводку, короба вентиляції та інші інженерні «незручності». Саме таку зручність цінують власники звичайних квартир і охоче вибирають варіанти з двома і більше рівнями.

Складна стеля з ефектом "зоряне небо"

Система з ефектом зоряного неба являє собою звичайний плоский стелю або ж стелю в двох і більше рівнях, один з яких несе на собі безліч дрібних світильників. Зображення наноситься на плівку-полотно, тому тут малюнок можна вибирати який завгодно. А ось Зоряна "пил", підсвічування планет і інших об'єктів зоряного неба створюються за рахунок безлічі дрібних світяться точок. Це оптоволокно, підключене до джерела світла у вигляді генератора, розташованого по іншу сторону освітлюваного полотна. Монтується освітлення шляхом проколів полотна і без них-в залежності від обраної технології і матеріалу основи.

Стелі у вигляді хвилі

Хвилеподібне оформлення натяжної стелі теж виглядає дуже незвично і цікаво. Найскладніше в цій конструкції-зробити правильний розкрій полотна, зварити його полотнищами в потрібному місці і.що найголовніше, продумати і змонтувати каркас.

Каркас у вигляді майбутніх хвиль виготовляють з профілів, вони використовуються не зовсім звичайні. Це спеціальні багети, які можна легко зігнути потрібним чином. Виглядає така стеля дуже ефектно, але, як і у випадку з арками і куполами, хвилі вимагають великого і високого приміщення. Інакше ваші хвилі "приб'ють" кімнату донизу. Ось чому такі складні натяжні стелі використовуються в основному в комерційних приміщеннях типу басейнів, ресторанів, барів і так далі. А в звичайному житті, в житловому приміщенні їх можна застосувати тільки у великих котеджах.

Похожие страницы: