​Як вибрати акумулятор для автомобіля, якому кілька років?

На ринку можна придбати безліч моделей автомобільних акумуляторів від різних виробників. Ідеальну акумуляторну батарею слід підбирати відповідно до специфіки транспортного засобу. При цьому слід пам'ятати, що якісна батарея повинна забезпечувати роботу протягом багатьох років, тому варто обирати перевірені бренди. Слід відзначити, що акумулятори використовуються як в легкових, так і в вантажних автомобілях.

Однак старі типи вимагають постійного контролю рівня електроліту і періодичного доливання дистильованої води, в той час як нові моделі цього не вимагають. Який акумулятор вибрати для свого автомобіля, має залежати не тільки від ваших вимог, але і від специфіки конкретного транспортного засобу. Сучасні автомобілі мають більше електроспоживачів і їхні потреби в енергії значно вищі, ніж у автомобілів, яким кілька років. Старіші автомобілі з базовим електрообладнанням потребують меншого заряду акумулятора, але все одно вимагають хорошого старту і стабільної роботи.

На що звернути увагу при виборі акумулятора для автомобіля?

Більшість акумуляторів, що використовуються в легкових автомобілях, підходять для 12-вольтової електричної системи, в той час як деякі старовинні автомобілі можна знайти з 6-вольтовими акумуляторами. Хоча напруга батареї досить стандартизована, більша різниця полягає в її ємності, яка виражається в ампер-годинах (Ач). Звичайно, не обов'язково підказувати ємність попереднього акумулятора. Для того, щоб правильно підібрати ємність відповідно до типу і потужності двигуна, бажано спочатку перевірити рекомендації виробника. Ємність такої батареї не повинна відрізнятися більш ніж на 10% від рекомендованої. Дизельні автомобілі зазвичай використовують акумулятори більшої ємності, ніж ті, що мають бензинові агрегати. На вибір автомобільного акумулятора також впливає кількість встановлених в автомобілі електроспоживачів, форма і габарити батареї.

Розміри батареї є такою ж важливою характеристикою, як і її продуктивність. У кожному автомобілі передбачено спеціальне місце для кріплення акумулятора, тому він повинен ідеально підходити. Ми рекомендуємо купувати перевірені акумуляторні батареї від відомих та авторитетних виробників. Таким чином, ми можемо зменшити ризик неправильної установки батареї в автомобілі. Розташування клем акумуляторної батареї також повинно бути узгоджене з електричною системою легкового автомобіля, тому зверніть увагу на рекомендовану виробником полярність. Якщо у вас виникли сумніви щодо вибору правильного акумулятора, бажано скористатися спеціальними пошуковими системами в Інтернеті або звернутися до фахівця з магазину акумуляторів, щоб він допоміг підібрати ідеальний акумулятор для вашого автомобіля.

Похожие страницы: