Офшорні компанії - що собою представляють і для чого використовуються

Багатьом власникам того чи іншого бізнесу з часто притаманною їм далекоглядністю та прагматичністю навіть у сучасну епоху максимальної прозорості фінансових потоків приходять думки про те, що реєстрація офшорної компанії – це нагальна необхідність. Докладніше про нюанси цього процесу: на сайті zigma.com.ua, де є багато корисної інформації, адже офшорна компанія може стати цікавим та корисним інструментом для застосування у бізнесі, щоб при якісному та правильному використанні піти бізнесу лише на благо.

Офшорна компанія: що це?

При цьому словосполучення багато людей не можуть позбутися ілюзій та негативного ставлення ще з часів 90-х років. Тоді офшори вважали як ліками від бізнес-неприємностей, так і одним із способів фінансового обману. Часи ці минули, і насправді, крім деяких випадків, офшори - це досить цікавий інструмент для бізнесу, але до нього необхідно ставитися в рамках закону, без недбалості і безвідповідальності.

Офшорна компанія, як свідчить визначення, це така компанія, яка зареєстрована у класичних офшорах, податкових гаванях чи юрисдикціях. Друге визначення – це, власне, компанія, яка знаходиться поза країною, де ведеться основний бізнес і офіційно зареєстровані офіси материнської компанії. Тобто офшором також можна назвати просто іноземну компанію, і для українського бізнесмена це буде, наприклад, і Німеччина, і Кайманові острови. Але все-таки правильним і поширеним у бізнес-середовищі поняттям офшорної компанії буде іноземна компанія, яка одержуватиме деякі пільги завдяки місцю розташування, відсутності деяких податків і конфіденційності. Класичними офшорами вважаються Сейшели, Беліз, Невіс, Каймани, Панама, Багами, Бермуди.

Зазначимо, що сучасні офшори – це така юрисдикція, якою виконуються міжнародні вимоги хоча б як програма-мінімум та пропонують цікаві можливості для певних бізнес-сфер.

Для чого потрібна офшорна компанія?

Визначаються такі цілі використання офшорів:

  • Міжнародна торгівля, імпорт-експорт, наприклад, - виробник у Китаї, а покупці – в Україні. У такому разі вигідною вважається заснування компанії в Гонконгу з близьким доступом до виробника та мінімумом податків;
  • Міжнародні договори та партнерства. Офшори дають можливість налагодження бізнесу між різними економіками та правовими системами;
  • Захист активів та прав власності, наприклад, від рейдерського захоплення або у глобальному плані, від нестабільної економічної ситуації в країні;
  • Будь-яка інша діяльність у сфері інвестицій, консалтингу, послуг та підтримки високого рівня конфіденційності.

Перед вибором офшору та реєстрацією офшорної компанії необхідно проаналізувати інформацію, перевірити факти, щоб не викликати неприємностей із законом.

Похожие страницы: