Буріння свердловин чому вигідно мати власну свердловину

Можливість користуватися свердловинами безкоштовно означає, що рано чи пізно інвестиції повернуться з лишком. Скільки коштує буріння глибокої свердловини та від чого залежить вартість виконання послуги? Давай перевіримо.

Буріння свердловин – чи вигідно мати власну свердловину?

Перш ніж визначитися з конкретною ділянкою та вибрати проект будинку своєї мрії, спочатку переконайтеся, що на вибраній ділянці є водопровід. Якщо його немає, перевірте, чи можливе взагалі підключення до водопроводу. На жаль, на багатьох ділянках за містом це неможливо чи невигідно через значну відстань до точки підключення. Саме в таких ситуаціях інвестори найчастіше наважуються на буріння глибокої свердловини. До Ваших послуг бурова компания Aquamen пропонує облаштування свердловини на воду за самою вигідною та недорогою ціною.

Незважаючи на те, що вартість будівництва колодязя досить висока, від кількох до кількох тисяч злотих, всупереч видимості, таке вкладення може бути вигідним. Аналогічну або навіть вищу ціну слід платити за підключення водопроводу до мережі, що розташована на значній відстані від будинку. Хіба що за міську воду доведеться платити потім, а вода з криниці і зовсім безкоштовна.

У приватному будинку вільна вода ще важливіша, оскільки вона також необхідна для поливу саду та газонів. Це особливо важливо зараз, коли тарифи на воду та каналізацію постійно змінюються. Види колодязів

Як правило, існує три основні типи колодязів, і кожен з них може бути побудований на приватній території:

хребетна криниця – вона зроблена з бетонних кілець і викопується вручну, тому не досягає великої глибини; тому вода з нього береться з неглибоких шарів ґрунту і годиться тільки для поливу саду або при будівництві будинку.

Абіссінська криниця – будується шляхом загвинчування в землю вертикальної і досить вузької труби, тому така криниця малоефективна, а також дає воду з високим ступенем забруднення, тому найчастіше будується як джерело води для поливу саду,

глибока свердловина - буриться спеціальним буром на глибину від 12 до 60 м, тому досягає найглибших водоносних горизонтів і взяту з них воду можна вживати після необхідної фільтрації.

Якщо свердловина має забезпечити доступ до питної води у будинку, слід вибирати глибоку свердловину. Його будівництвом займаються спеціалізовані компанії із відповідним обладнанням.

Похожие страницы: