Нержавіюча сталь - це сплав заліза та інших речовин

Нержавіюча сталь - це сплав заліза та інших речовин, які підвищують його стійкість до корозії та впливу зовнішніх факторів. Варто відзначити, що в чистому вигляді залізо Fe дуже нестабільно і з легкістю вступає в хімічну реакцію окислення, тобто взаємодіє з киснем O2. Крім того, саме по собі залізо сильно схильне до корозії, у той час як його сплав - нержавіюча сталь - покрита оксидом хрому, надійно захищає вироби від будь-яких впливів.

Нержавейка і здоров'я людини

Основні елементи, що входять до складу нержавіючої сталі, такі як залізо, нікель і хром роблять певний вплив на здоров'я людей. Наприклад, залізо - це необхідна складова здорового харчування, адже воно відповідає за підтримання загального стану організму, оборотну зв'язок кисню в крові і деякі відновлювально-з'єднувальні процеси. При цьому варто відзначити, що замовити вироби з нержавійки, людина повністю захищений від попадання речовини в їжу завдяки оксидних сплаву поверхні металу.

Хром, який корисний для людини в малих дозам, при перевищенні добової норми викликає алергічні реакції і захворювання нирок і печінки. Зверніть увагу, що для підвищення безпеки здоров'я слід харчуватися з нержавіючої посуду не частіше 4-5 разів на день.

Нарешті, нікель у великих кількостях шкідливий для людини, але при споживанні їжі з сталевого посуду, ми споживаємо лише незначна його кількість. Однак необхідно пам'ятати, що людям, що страждають на алергію, застосування виробів з нержавіючої сталі категорично протипоказано.

Як доглядати за нержавіючої сталлю?

Для того щоб вироби з нержавіючої сталі були максимально безпечні і нешкідливі, слід дотримуватися кількох простих заходів обережності та здійснювати догляд за сталевими предметами правильно.

Чистити посуд і предмети з нержавійки потрібно тільки спеціальною пастою для чищення, ні в якому разі не використовуючи абразивів, які здатні пошкодити оксидний захисний шар. Засоби, що містять такі речовини, як аміак і хлор, також не рекомендовані до використання при чищенні сталевий посуду і виробів, оскільки також руйнують хромовану поверхню.

Пам'ятайте, що будь-який посуд з нержавіючої сталі слід мити відразу після використання, не допускаючи засихання залишків їжі на її поверхні: інакше для очищення виробів застосовуються механічні способи впливу, також пошкоджують поверхню.

Похожие страницы: