Щоб ковролін завжди добре виглядав

Наша квартира в цілому, і предмети в ній зокрема, потребують регулярного догляду та прибирання. І ковролін не є винятком. Причому виконувати чистку ковроліну на дому потрібно своєчасно, не дозволяючи пилу проникати всередину покриття. Можна, звичайно, чистити ковролін рідше - тільки в дні, коли затівається генеральне прибирання житла, однак такий підхід несе в собі серйозний недолік. Бруд, пил та інші засмічення в такому випадку будуть в'їдатися вглиб ковроліну, що у багато разів ускладнить очисні процедури - потрібно буде купувати сильнодіючі засоби для чищення і приділяти прибиранню значно більше часу.

Щоб ковролін завжди добре виглядав, і, якщо не виблискував від чистоти, то як мінімум мав чистий і доглянутий вигляд, бажано раз на тиждень чистити його за допомогою сухого абсорбенту, і кожен день пилососом. Для трудноудалімой забруднень і стійких плям час від часу доцільно звертатися до послуг професіоналів, оскільки в домашніх умовах впорається з їх виведенням часто-густо не представляється можливим. Ну, і, звичайно ж, не порушуйте найпростіше правило експлуатації ковроліну - не ходіть по ньому у взутті.

Нюанси чистки пилососом

Мало провести обробку сходів або підлоги ковроліном, потрібно ще й регулярно доглядати за матеріалом і пилососити його. Бруд, проникаюча в волокна, сприяє більш швидкому зносу і приходу в непридатність покриття, тому її потрібно видаляти відразу ж, не «церемонячись».

В ковролине з розрізаним ворсом бруд і пил може концентруватися не тільки на поверхні, але і в глибині волокон. Щоб «випровадити» її звідти і комплексно почистити килим, слід встановити на пилосос спеціальну твердощетінную насадку. Для того щоб на виробі не утворилися так звані тіньові смуги, в кінці прибирання потрібно пройтися даної насадкою у напрямку ворсу покриття.

В ситуації ж, коли треба пропилососити петельчатий килим, що володіє м'яким і високим ворсом, слід дотримуватися злегка іншої лінії поведінки. Тут не доречно використання твердощетінной насадки, оскільки вона може пошкодити структуру волокон. Користуйтеся звичайної, простої насадкою.

суха чистка

Для даного методу очищення потрібно буде купити порошкові очищувачі - абсорбенти. Спочатку потрібно буде пропилососити килим, після чого насипати засіб для чищення на його поверхню. Тепер вам залишається тільки чекати, поки абсорбент закінчить свою дію (дане час вказано на упаковці). А діє він таким чином: гранули порошку вбирають в себе всю грязь, що міститься в килимі. Таким чином, через деякий час після розміщення порошку на ковроліні його частинки вберуть в себе всі забруднення, і вам потрібно буде лише ще раз пропилососити покриття, щоб прибрати з нього гранули порошку разом з брудом.

Погодьтеся, дуже простий спосіб очистити килим. Однак його простота супроводжується високою ефективністю - за допомогою догляду за виробом допомогою абсорбенту вдається позбутися від 90 відсотків забруднень!

пінна прибирання

Пінна очистка виконується за допомогою спеціальної сухої піни, яку треба буде попередньо купити. Найчастіше даний метод застосовується для очищення невеликих або несильно забруднених килимів. Не зайвим буде перевірити, чи сумісна куплена піна з вашим ковроліном, оскільки в деяких випадках можливі зміни кольору після її впливу. Нанесіть трохи піни на край ковроліну і виждіть небагато часу. Якщо все гаразд, виріб не змінюється в кольорі і не піддається ніяким іншим негативним впливам, то можна без будь-яких сумнівів давати піні «зелене світло». Сміливо починайте прибирання!

Субстанція вспеніваєтся після розподілу щіткою. Піна діє подібно абсорбенту, витягаючи пил і бруд з килима. Фінальною стадією пінної прибирання повинно бути видалення бруду пилососом.

Похожие страницы: