​Як пофарбувати підлогу в приміщенні

Процес фарбування дерев'яної підлоги в приміщенні, як уникнути помилок. Список необхідних пристосувань з поетапним описом майбутньої роботи ..

Погодьтеся, не завжди є можливість доручити всі турботи, пов'язані з ремонтом приміщення, професійної бригаді робітників, які легко й швидко використовуючи автокран ивановец змогли б покласти, наприклад, важкі плити на дах вашого гаража або будинка. Більш того, багато хто отримує справжнє задоволення від облаштування будинку своїми руками, тому в цьому просто немає сенсу.

Зупинимося докладніше на тому, як пофарбувати дерев'яну підлогу в кімнаті квартири або будинку.

Для цього вам буде потрібно:

- фарба для фарбування дерев'яних поверхонь,

- кисть маленька,

- валик,

- наждачний папір великої і дрібної зернистості,

- шпаклівка універсальна або по дереву,

- шпатель широкий і вузький, - кювета (ємність, для того щоб фарба рівномірно лягала на валик).

Етапів в фарбуванні всього три: очищення поверхні, підготовка підлоги до нанесення фарби і саме фарбування.

Етап 1:

Перед тим як починати фарбувати підлогу, ви повинні помити підлогу в приміщенні, потім зачистити поверхню від попереднього шару фарби наждачним папером з великою зернистістю.

У разі якщо новий колір фарби схожий зі старим кольором, то необхідність в очищенні всього статі відпадає. Тому потрібно зачистити лише ті місця, які будуть ґрунтуватися і шпаклювати.

Продовжуючи роботу, потрібно прибрати сміття і пил, знову протерти поверхню вологою, а потім і сухий, ганчіркою і знову зачистити ту поверхню, яку хочете пофарбувати.

Робиться це вторинне для її гладкості і рівності покриття фарбою.

Етап 2:

Маленькою кистю нанесіть тонкий шар грунтовки, яка проникне глибоко в поверхню, і фарба ляже рівніше на поверхню. Коли висохне грунтовка, ви можете приступити до накладання шпаклівки на тріщини, поглиблення і нерівності.

На вузький шпатель ви можете брати шпаклівку з ємності і наносити їм же. Широким ж вам буде зручно позбавлятися від зайвої шпаклівки. Після того, як ви завершили процес накладання шпаклівки, треба, злегка придавивши шпатель двома руками, знову пройтися по місцях шпатлювання для видалення зайвого шару шпаклівки. Коли висох шар шпаклівки, можете приступати до фарбування підлоги.

Етап 3:

Перш за все, вам потрібно подбай про те, щоб ваша фарба була акуратно перелита зі своєї ємності в кювету в потрібному вам об'ємі. Фарбу підливайте в міру необхідності, інакше вона буде сохнути.

Налив в кювету фарбу, умочуйте валик, і прокочують його по рифленої поверхні кювети. Так валик краще просочиться фарбою, і вона буде лягати рівніше.

Під час фарбування тримайте під рукою суху ганчірку, щоб прямо перед нанесенням фарби ще раз змахнути з підлоги пил і дрібне сміття. Кути і плінтуса офарблюйте пензлем (це набагато зручніше і вони краще прокрасятся).

Після того як пофарбували підлогу, кімнату краще залишити відкритою, так фарба швидше висохне.

Похожие страницы: