​Як вибрати годинник на сайті?

Пройшли ті часи, коли наручний годинник були незамінним приладом, для вимірювання часу. Для цього в сучасному світі тепер застосовуються різні мобільні пристрої. Але все ж ринок наручних годинників витримав цей натиск з боку мобільної техніки. Для цього вони перейшли в іншу ринкову нішу - тепер все частіше наручний годинник служать аксесуаром, що підкреслює індивідуальність їх власника, його статусність і оригінальність. Правильно підібрані годинник стане вдалим завершенням будь-якого іміджу. Для яких би цілей ні купувалися наручний годинник, вони в першу чергу є тонко влаштованим механізмом, від якого багато в чому залежить і їх термін служби вартість і ряд інших особливостей. Зі статті ви дізнаєтеся, як вибрати наручний годинник, а також ознайомитеся з різними видами наручних годинників. Перейдемо до розгляду основних особливостей наручних годинників.

Види наручних годинників

Качественные часы киев купить по самой выгодной стоимости на сегодняшний день.

Існують три основні види механізмів для годинників: механічні, електромеханічні (кварцові) і електронні.

Механічний годинник. Механізм такого годинника призводить в дію туго заведена пружина. Пружина надає руху маятник, який через рівні проміжки часу впливають на колісний годинниковий механізм. За допомогою цього механізму починають рухатися стрілки на циферблаті. У механічних наручних годинниках для відліку часу використовуються тільки стрілки. Механічний годинник періодично потрібно заводити, для того, щоб підкручувати розкрутити пружину. Особливістю механічних годинників є нерівномірна швидкість розкручування пружини. Через цю особливість годинник можуть поспішати або запізнюватися. Для механічних наручних годинників існує допустима шкала похибки точності ходу. Офіційно вона становить від +40 до -20 секунд на добу. Для того, щоб зменшити цю похибку, виробники постачають свої моделі додатковою функцією автоподзавода. Цей механізм дозволяє при коливаннях годин в автоматичному режимі підкручувати пружини. Механізм автоподзавода виявляється марним при малорухомої роботі. Недоліком даної функції є той факт, що для реалізації механізму автоподзавода доводиться робити годинник більш масивними і важкими. Ремонт механізму автоподзавода вельми складний і обійдеться власникові такого годинника в пристойну суму. Вартість механічних годинників зазвичай вище, ніж кварцових, так як механічний годинник вимагають тонкої ручної настройки при збірці. У той час як більшість операцій по виготовленню деталей і збірці механізму кварцових годин доручається автоматиці.

Кварцові (електронні) годинник. Приводяться в дію за допомогою батарейки. Замість маятника використовується кристал кварцу. Електронний генератор на основі кварцового кристала подає стабільні імпульси на кроковий електродвигун, який приводить в дію колісний механізм годин. Той, в свою чергу, пересуває стрілки на циферблаті. Різні моделі кварцових наручних годинників можуть володіти як стрілочним механізмом для візуального відображення часу, так і цифровим дисплеєм. У порівнянні з механічними годинниками, кварцові володіють більш високою точністю ходу. Офіційно допустима похибка для кварцових наручних годинників становить від +20 до -20 секунд на місяць. Такі годинники не потребують подзаводке. Необхідно лише зрідка міняти батарейку. Якщо для вас найголовнішим в годиннику є точність їх ходу, то краще вибрати кварцові годинники. До того ж їх механізм міцніше і надійніше механіки.

Електронний годинник. Електронним годинником називають кварцовий годинник з цифровою індикацією дисплея. У них імпульси електрогенератора перетворяться в сигнали, які відображаються на дисплеї годин у вигляді мінливих на циферблаті секунд і хвилин. Можливий і гібридний варіант, коли разом з цифровим дисплеєм використовується індикація часу за допомогою стрілок. Якщо електронний годинник поспішають або відстають, можна виправити показання, встановивши нові, але коливання генератора залишаться колишніми, тільки в деяких моделях поправка показань тягне за собою зміну частоти коливань.

Матеріал годин є важливою складовою наручних годинників. Від якості матеріалу залежить надійність годин, їх вага і вартість. Якщо не брати до уваги супердорогі моделі наручних годинників, для виготовлення яких застосовуються різні дорогоцінні матеріали, то можна виділити п'ять основних видів матеріалу, з якого виготовляються наручний годинник.

Нержавіюча сталь. Найбільш часто застосовуваний вид матеріалу для виготовлення наручних годинників. Сталь відрізняється високою твердістю і хімічної інертністю.

Латунь - застосовується рідше ніж сталь. Латунь є досить міцним матеріалом. Недоліком наручних годинників виготовлених зі сталі і латуні є порівняно велику вагу.

Алюмінієві сплави. З алюмінію виготовляють наручний годинник початкового цінового діапазону. Пов'язано це з недовговічністю алюмінієвих годин. Алюмінієві годинник відрізняються малою вагою.

Пластмасові годинник. Ціновий розкид залежить від сорту використовувані

Похожие страницы: