​Канальний вентилятор: що це таке?

Що потрібно, щоб провітрити приміщення? Виходячи з кореня самого слова "провітрити", можемо сказати, що це вітер, тобто потік повітря. У вентсистемі "вітер" штучно забезпечується за допомогою канального вентилятора, який можна придбати на сайті https://elektrokonyk.com.ua/kanalni-ventylyatory/ за найвигіднішої вартості на сьогоднішній день. Переваги такого агрегату такі:

  • універсальність монтажу – канальний вентилятор можна встановити у будь-якому приміщенні: у житлових будинках, виробничих чи громадських будівлях. Крім того, прилад можна приховати за стелею, що робить дизайн інтер'єру більш продуманим;
  • простота монтажу – для встановлення побутового різновиду не потрібна допомога спеціаліста;
  • тиха робота приладу - в середньому рівень шуму досягає 30-40 децибел;
  • простота в обслуговуванні - досить раз на півроку-рік очищати від пилу лопаті та корпус пристрою;
  • безперервність роботи – на відміну від менш надійних способів вентиляції – наприклад, того ж провітрювання – вентилятор може безперебійно працювати у вибраному режимі та з певною потужністю;
  • надійність – сучасні пристрої оснащені функцією захисту двигуна від перепадів напруги, тому ризик поломки зведений до мінімуму.

Яким би не був гарний даний прилад, один недолік у нього все-таки є: він не призначений для фільтрації. Якщо приміщення потребує не тільки свіжого, а й чистого повітря, необхідно звернутися за допомогою до іншої кліматичної техніки – наприклад очисників повітря.

Канальний вентилятор керується вручну або автоматично, залежно від моделі. Якщо Ви бажаєте встановити витяжний вентилятор для ванної або туалету, можна зробити так, щоб він включався разом зі світлом: для цього потрібно розімкнути один провід живлення і приєднати його до вимикача світла. Інший варіант – встановити подвійний вимикач, одну клавішу якого можна приєднати до світла, а іншу – до самого агрегату.

Скільки коштує канальний вентилятор

Ціна пристрою залежить від його потужності, додаткових функцій, вартості матеріалів, з яких зроблений вентилятор та інших параметрів. Прилади популярних і зарекомендували себе брендів також коштують дорожче за обладнання маловідомих виробників.

Похожие страницы: