Стаття Скопус: кому та навіщо вона потрібна?

Написання статті Скопус (категорія А) - те, що потребує понад 3-4 місяці часу на підготовку й тому багато хто вдається до оформлення замовлення у фахівців. Краще за все зробити його тут: https://aspirantura.com.ua/uk/stattya-scopus/. Адже без таких публікацій сьогодні ніяк. Найвищою оцінкою для будь-якого вченого є публікація його статті в журналі, що індексується наукометричними базами даних (Scopus, Web of Science та ін.). Що йому це дає? По-перше, підвищує його науковий статус. Чим вище показник цитованості журналу/статті світовим науковим співтовариством, тим вище і статус такого автора. На статтю у відомому журналі підписуються всі найбільші світові бібліотеки. По-друге, його статті стають доступними для ознайомлення величезної аудиторії зацікавлених осіб, зокрема користувачам Інтернету. А для керівництва вишів цей факт може стати критерієм високої рейтинговості вишу.

Чим більше статей викладачі вишу публікують в індексованих відомими базами даних журналах, тим вищий статус/рейтинг такого вишу. Також публікації можуть стати складовою звітності щодо виділених грантів (вітчизняних та міжнародних).

Зазвичай, редакторський склад серйозних наукових журналів на своїх засіданнях детально обговорює подані статті. Складається думка про автора та його праці. Особи, що входять до складу редколегії (професіонали у цій сфері та особи з науковим ступенем), можуть брати участь не тільки в обговоренні, а й вирішувати інші питання: прийом на роботу, присудження премій, грантів тощо. Якщо автор викликав у них зацікавленість, процес обговорення може відкрити йому нові можливості у майбутньому.

Якщо говорити загалом про корисність/практичність публікації статті для будь-якої категорії авторів, то вона полягає в наступному:

  1. Найважливіше – це отримані відгуки від фахівців у цій сфері.
  2. Відмінна можливість попрактикуватися в науковій англійській.
  3. Отримання нових знань щодо матеріалів для написання статті: відкриття для себе нових конференцій, журналів, імен і напрямів у науці.

У вищезгаданій компанії можна замовити статтю з юриспруденції, психології, педагогіки, філософії, бухгалтерського обліку, менеджменту тощо. Фахівці з задоволення виконають замовлення та допоможуть кожному досягти поставлену перед ним мету. Й при цьому людині не доведеться витрачати дорогоцінний час на підготовку матеріалу. 

Похожие страницы: