Як заробити на Нерухомості: 7 прибуткових способів

Інвестування в нерухомість є стабільним і прибутковим бізнесом. Головне в якому-можливість прогнозувати стан ринку. Нерухомість здатна приносити прибуток, окупати себе і створювати перспективи для збільшення капіталу.

(По матеріалам статті «Як заробити гроші на квартиру» - https://zarobitok.press/v-interneti/28-yak-zarobiti-na-kvartiru.html).

Швидкий викуп нерухомості

Перший, найпростіший спосіб заробітку на нерухомості, перепродаж квартир і будинків. Для реалізації такої бізнес ідеї необхідно знайти недороге житло, власники якого не прагнуть займатися продажем самостійно або терміново потребують грошей. Технологія перепродажу виглядає наступним чином:

  • Постійний аналіз ринку вторинної нерухомості. Як правило, знайти "смачний" об'єкт не так вже й складно. Багато людей продають нерухоме майно в терміновому порядку. Як варіант, можна купити квартиру або будинок без ремонту.
  • Після того, як об'єкт знайдений, слід провести аналіз перспективності, вивчивши попит на конкретну нерухомість. Проаналізувати слід район, поверх, ТЕХНІЧНІ характеристики будинку, розвиненість інфраструктури місцевості. При націнці понад 15% бізнес вважається рентабельним.
  • Купівля бажаного об'єкта.
  • Виконання косметичного ремонту.
  • Продаж квартири через дошки оголошень або через власне агентство.

Перепродаж нерухомості має високу рентабельність (35-40%). До недоліків варто віднести можливість укласти угоду з недобросовісним продавцем. Також для організації даної діяльності потрібно приділити деякий час на пошук і продаж квартири або будинку.

Швидкозбірний будинок на продаж, як побудувати модульний будинок і отримати прибуток

Наступною бізнес ідеєю є будівництво модульних будинків. Технологія швидкомонтованих будівель досить проста: покупка готової конструкції в розібраному вигляді, перевезення елементів і монтаж будинку на ділянці замовника. Популярність даного напрямку зростає з кожним роком. Весь секрет успіху криється в швидкості будівництва і можливості максимально вигідно використовувати ділянку землі. Також такий будинок може бути побудований без фундаменту, його можна розбирати і перевозити.

Модульні будинки можуть будуватися в будь-якому регіоні незалежно від кліматичних особливостей. Просунута система вентиляції та опалення дозволяє відчувати себе однаково комфортно як в холодну зиму, так і в літню спеку. Крім того, модульні будинки відповідають всім санітарним нормам. Для реалізації проекту потрібно знайти замовника і постачальника. Якщо з другим проблем не виникне (в Інтернеті багато відповідних пропозицій), то над пошуком клієнта необхідно попрацювати.

Модульні будови для бізнесу, вигода каркасних будівель

Так як сфера застосування модульних будівель велика (зведення торгових павільйонів, офісів, закладів громадського харчування, складів, дач, заміських котеджів і побутових будівель), то і пошук клієнтів не займе багато часу. Головне-реклама. Після виконання першого замовлення, як правило, спрацьовує ефект репутації і бізнес починає стрімко розвиватися.

Інвестування в нове будівництво-вельми цікава ідея для бізнесу, що вимагає певних капіталовкладень. Окупність ідеї настає досить швидко, особливо, якщо укладені угоди і об'єкт будується на замовлення. Саме тому даний бізнес є перспективним для тих, хто має деякий стартовий капітал. Лише деякі новачки вирішуються на такий крок.

Двоповерхові будинки з СІП панелей, 5 способів заробітку

Також варто звернути увагу на будівництво малоповерхових будинків за канадською технологією. СІП панельні будинки вже більше 50 років інтенсивно використовуються в США і Європі. Дана технологія будівництва передбачає використання СІП-панелей-дві плити OSB-3, між якими розміщений пінополістирол. Будинки з даного матеріалу відрізняються міцністю, заощадженням тепла, вологостійкістю. Зводяться будівлі протягом декількох місяців. Для організації процесу будівництва і зниження вкладень необхідно укласти договір з постачальником СІП-панелей і знайти замовника.

Будівництво під оренду

Прибутковий будинок, будівництво якого тільки набирає свою популярність, є інноваційним проектом на ринку нерухомості, який створюється з метою отримання прибутку. Існують різні типи прибуткових будинків:

  • Будівля, з якого розташовуються квартири-студії, які можуть здаватися в оренду або продаватися. Така будівля окупається в перший рік після побудови і може приносити при оренді більше 10% прибутку.
  • Гостьовий прибутковий будинок, в якому можна орендувати певну кімнату. Як правило, такі будинки будуються в курортних зонах або поблизу міст мільйонників. Окупність проекту настає за 2-3 роки роботи.
  • Невеликий готель-кімнати готельного типу здаються в оренду на короткий проміжок часу.
  • Хостел-готель європейського стандарту, в кімнаті якої розміщується по кілька клієнтів. Такий прибутковий будинок має мінімум зручностей і розрахований на гостей регіону. Прибутковість даного виду діяльності становить понад 40%. Окупність проекту настає в перший рік роботи.
  • Таунхаус-будівництво квартир з окремим входом.

Даний спосіб дозволяє отримати гарантований дохід практично в будь-якому місті з населенням понад 100 тисяч чоловік. У столичному регіоні і містах мільйонерах вкладення окупляться значно швидше.

Введення в житловий фонд

Інвестування в комерційну нерухомість-ще один напрямок бізнесу. Секрет успіху криється в знаходженні недооцінених об'єктів і переведення їх в житловий фонд. Послідовність дій така ж, як і при перепродажі квартир вторинного ринку. До них відносяться колишні магазини і торгові павільйони, офісні центри, склади, виробничі площі.

При покупці комерційної нерухомості варто проводити аналіз перспективності, який допоможе визначити можливі доходи. Наприклад, приміщення під магазин може перебувати в спальному районі – так його буде легше реалізовувати поквартирно.

Оренда з наступною суборендою

Оренда і суборенда житла, офісу або торгового центру також є перспективною бізнес ідеєю. Наприклад, для багатьох підприємців недоцільно мати власний офіс, а ось орендувати кабінет «на годину» їм часто необхідно. Для реалізації даного проекту необхідно укласти договір суборенди і розмістити оголошення на інтернет ресурсах. Така ж технологія діє і для житлового приміщення.

Який би з видів заробітку на нерухомості не був обраний, необхідно пам'ятати, що приступати до реалізації ідеї варто тільки після складання докладного бізнес плану – чіткої послідовності для ведення вашої діяльності. Не варто також забувати і про рекламу, адже інформування людей сприяє укладенню найвигідніших угод.

Автор: Вольдемар Воронцовський.

Похожие страницы: