Як обробити балкон своїми руками?


Оздоблення балкона своїми руками

Скління балкона і його подальше облаштування важливі не тільки з позиції естетичного сприйняття, але і з практичного боку - в квартирі помітно менше вуличного шуму і пилу, так і збільшенням житлової площі дуже до речі в будь-якій сім'ї. У процесі визначення ціни питання багато хто замислюється, чи можлива обробка балкона своїми руками?

Самостійно облаштувати приміщення можна, але при наявності досвіду ремонтно-будівельних робіт. Розглянемо кроки, які варто зробити в цілях реалізації ідеї оформлення кімнати.
Матеріали для обробки

Перед початком робіт по обробці балкона своїми руками проводяться заміри і обов'язкові розрахунки, щоб визначитися із закупівлею необхідних матеріалів:

Вы можете купить пленку для пруда по самой выгодной стоимости на сегодняшний день.


Замовлення склопакетів. Рекомендується використовувати пластикові або дерев'яні рами у відносно нових житлових масивах, а в хрущовках безпечніше ставити алюмінієві профілі в силу їх полегшеного ваги.
Каркас. Вибір залежить від виду балкона: на консольному варіанті краще застосовувати легкий оцинкований профіль, а при наявності опорних пілонів можна користуватися брусом.
Тепло- і гідроізоляція. Гідроізолююча мембрана обов'язкове, щоб виключити намокання обробки через конденсату. З утеплювачів можна вибрати мінераловатні мати, Піноплекс або пенофол.
Чи не занадто вітається важка стяжка, набагато краще укласти пенопластобетон, а потім дерев'яний настил.
Обшивка стелі і стін - пластикова або дерев'яна вагонка, яка зручна і не дуже трудомістка в монтажі.
При обробці балкона або лоджії всередині своїми руками необхідні матеріали, включаючи розетки і світильники, для оформлення достатнього освітлення.
Профлист в якості зовнішньої обшивки.
Герметики і піна, саморізи і клейові склади.

Самостійне скління балкона

Найбільш складним, а при невмілих діях навіть небезпечним етапом, вважається монтаж скління. Зношені деталі огорожі видаляються, формується каркас з суворою геометрією, так як невеликий перекіс не дозволить вирівняти віконні блоки. Перед установкою склопакетів периметр профілю проклеюється Дихтунг, щоб уникнути промерзання рам. Всі щілини запінюються, а надлишки зрізаються.

Монтується зовнішня обшивка, зміцнюються відливи з гнутого оцинкованого листа, щоб забезпечити відведення води. Всередині можна закріпити підвіконня на подушку з піни.
Схема робіт з самостійної обробці балкона

Перед внутрішніми роботами всі стики зовнішнього шару обробки обробляються герметиком. Потім кріпиться гідроізолятор, укладаються утеплювачі. Наступний етап - монтаж електрики, здійснення обробки підлоги.

Фінішний шар обробки балкона своїми руками - обшивка вагонкою торцевих фальш-стін і стіни будинку з боку балкона. Завершальні роботи - установка розеток, плінтусів і кріплення світильників.
підводимо підсумки

Отже, обробка балкона своїми руками завершена, спробуємо оцінити трудомісткість і витрати, а також результат. Напевно багато часу пішло на пошуки і закупівлю матеріалів, при цьому всі позиції забезпечувалися придбанням додаткової кількості складових. Закупівлі в роздрібних відділах також збільшили зведену вартість матеріалів. Трудомісткість і витрати часу на саморобну обробку набагато перевищують показники професійних бригад.

Похожие страницы: