Рокарій своїми руками


Дивовижний витвір ландшафтного дизайну - рокарій, досить незвично і стильно виглядає на території саду. Рокарій - це сад невеликого розміру з каменів і рослин. Зовсім необов'язково запрошувати фахівців ландшафтного дизайну для облаштування рокария, всі роботи можна зробити самостійно, перетворивши свій набридли дворик в стильний ландшафт.
красивий рокарій

Все необходимые материалы для печати этикеток Вы можете приобрести по ссылке altikaspectr.net.ua, цены Вас приятно удивят.


Підготовка до будівництва

Насамперед потрібно вибрати місце під декорацію. Підійде будь-яка територія, хоч рівна, хоч похила. Але все-таки більше для рокария підійде територія з невеликим ухилом. Якщо такої немає, то можна штучно створити нерівності. Почати можна з облаштування міні рокария, для того щоб зрозуміти, чи підходять вибрані рослини під колірну гамму каменів, якщо все буде гармоніювати, тоді рокарій можна розширити.

Далі потрібно визначитися зі стилем, в якому буде виконаний кам'яний сад. Вони бувають декількох видів:

Японський рокарій, в ньому поєднується східний мінімалізм, натуральність, і мінімальна кількість рослин. Саме Японія є батьківщиною рокариев. У кожному японському саду можна зустріти цей дизайнерський об'єкт. Такий вид рокария найпростіший і дуже легкий у догляді;
Англійська рокарій, характеризуються фундаменталізмом, високими хвойними рослинами, які прикрашають пейзаж своєю красивою кроною;
Європейський рокарій, в ньому імітують природу середньої смуги території Європи. Для нього характерні карликові види рослин, які ростуть на даній території.

Похожие страницы: