Переваги стеклопластиковой арматури

Сьогодні стеклопластіковая арматура користується досить великою популярністю серед багатьох будівельних компаній і приватних осіб. Цій темі присвячено дуже багато тематичних оглядів, знято навіть кілька передач. Склопластикова арматура по праву може вважатися спадкоємицею металевих рішень, так як вона володіє рядом унікальних властивостей, які істотно перевершують сталеві варіанти арматури.

Давайте розглянемо, якими саме достоїнствами і плюсами володіє стеклопластіковая арматура. В першу чергу, це дивовижна міцність на розрив. Як відомо, в залізобетонних виробах сталь несе саме цю функцію - створення міцності конструкції на розтяг. Тут стеклопластіковая арматура може дати велику фору, так як вона приблизно в 2-2,5 рази міцніше аналогічного показника у сталі. Тому виробники стеклопластиковой арматури навіть ввели таке поняття: «равнопрочность заміна». Равнопрочность заміна - це така заміна сталевої на стеклопластіковую арматуру, яка дозволяє зберегти міцність в зазначених межах. Як правило, в результаті будівельник може використовувати полімерний прут меншого діаметра, що в результаті позначається на вазі підсумкової конструкції. Що стосується легкості стеклопластиковой арматури, то тут можна навести такі числа: при одному діаметрі стеклопластіковая арматура легше сталевий в 5 разів, при одній міцності на погонний метр - в 11 разів. Числа, як видно, говорять самі за себе.

Склопластикова арматура відрізняється також і тим, що вона дуже інертна навіть до дуже агресивним з хімічної точки зору. Крім цього, вона не володіє такою чумою, як іржа: композитний матеріал просто з фізико-хімічної точки зору не може іржавіти. Так як стеклопластіковая арматура створюється з використанням композитних речовин при повній відсутності металу, вона прозора для радіохвиль, що позбавляє будується будинок від проблем поганого прийому стільникового зв'язку. Так, за допомогою стеклопластиковой арматури складно буде зробити громовідвід, але практика прокладки громовідводу і заземлення через каркас будівлі сама по собі стала рідкістю.

І, нарешті, найприємніше - це вартість стеклопластиковой арматури. Якщо брати в розрахунок використання цього матеріалу з равнопрочной заміною, то вартість готової конструкції виходить приблизно в півтора рази менше. При цьому не враховується економія, обумовлена можливістю використання менше глибокого фундаменту (так як каркас будівлі набагато менше), і збереження коштів, яке пояснюється використанням зовсім іншого менш габаритного транспорту для перевезення стеклопластиковой арматури (вона легше, і її можна згорнути в компактне кільце).

Похожие страницы: