​Вибір меблів для довгої кухні

У ситуаціях, коли кухонне приміщення являє собою витягнутий прямокутник, необхідно ретельно продумати конструкцію гарнітура, будь то кухня із пластику, натурального дерева або іншого матеріалу. Проблематика такого приміщення визначається наступними моментами:

Пересування на кухні 2-х і більше осіб одночасно утруднено.

Створення повноцінної їдальні зони - зі столом і оточуючими його стільцями - практично неможливо.

Робочий трикутник, який вважається найбільш зручним для господині, створити не вийде.

Однак довга і вузька кухня - це не привід відмовляти собі в комфорті. Існують дизайнерські секрети, які дозволять «обдурити» невдалу планування.

Качественную офисную мебель Вы можете приобрести на сайте https://maestro.ua/ofisnaya-mebel по самой выгодной стоимости на сегодняшний день.

Вибір меблів для довгої кухні

Як обставити довгу кухню?

лінійний варіант

Лінійний варіант кухонного гарнітура може бути використаний, якщо його розмір (довжина) зможе задовольнити потреби в місці для зберігання всієї кухонного начиння. Замовляючи таку меблі, зупиніть вибір на світлих відтінках. В ідеалі колір меблів повинен бути світліше, ніж основна обробка стін. Тоді меблі не буде візуально робити акцент на диспропорції кімнати. Темна лінійна кухня - навпаки, підкреслить зайву довжину приміщення, і зробить його більше схожим на купейний вагон.

кутовий варіант

Універсальний варіант, який підходить для довгих кухонь великого і невеликого розміру. Якщо крило стільниці уздовж короткої стіни зробити трохи ширше, ніж робочу зону уздовж довгої - вдасться трохи приховати неправильні пропорції. До того ж кутова кухня - при інших рівних умовах забезпечує більше корисного місця для зберігання каструль і сковорідок.

паралельний варіант

Паралельна кухня - це модно і досить зручно. Для того, щоб облаштувати подібну планування гарнітура в довгій кімнаті, необхідно виконання двох умов. Перше - кімната повинна бути великою - після установки паралельних робочих зон між ними має залишитися не менше 1300 мм. Друге - вхідні двері повинні розташовуватися на короткій стороні кімнати.

Кухня-острів - в даній ситуації навряд чи буде правильним рішенням. Навіть при досить великій площі довгою кухні, таке розташування меблів змусить господиню «побігати» під час приготування їжі.

Похожие страницы: