​Петропавлівська Борщагівка - село Києво-Святошинського району

Петропавлівська Борщагівка - село Києво-Святошинського району, передмістя Києва, що примикає до західної околиці столиці. Власне, два населених пункти розділяє лише Кільцева дорога. На північ від Петропавлівської Борщагівки проходить Житомирська траса. По селу протікає річка Нивка зі ставком.

Село Петропавлівська Борщагівка відоме з середини 18 століття. Тоді, мабуть, вона була власністю домініканського монастиря у старій поштовій дороги. Згодом село стало казенним. Церква святого Симеона Стовпника - головна визначна пам'ятка села - колись була домініканської, але потім передана православній громаді. Точний час будівництва невідомо, ймовірно, початок 18 століття. Чи не зберегла церква і первісного вигляду, так як спочатку була дерев'яною, а в камені перебудована в 1909 році. У радянську епоху використовувалася в якості клубу, котельні та спортзалу. Сучасний вигляд церкви максимально наближений до історичного.

Поруч з Петропавлівської Борщаговкой, в сусідньому селі Чайки, знаходиться спортивний комплекс «Чайка». Це місце проведення чемпіонатів країни та інших змагань з автоспорту. Крім того, «Чайка» нерідко приймає міжнародні рок-фестивалі.

Похожие страницы: