Кардінг

Почнемо з того, що це за звір такий "кардинг". Якщо коротко, то це коли з Вашої банківської карти нехороші дядьки / тітки тирять грошики. Особливо допитливі можуть звіритися з Вікіпедією:

Кардінг (англ. Carding) - це рід шахрайства, при якому проводиться операція з використанням банківської картки або її реквізитів, що не ініційована або не підтверджена її власником.
До слова, шахраї далеко не ідіоти, і завжди намагаються підібрати банкомату "прикраси", які виглядали б максимально природно і не викликали зайвих підозр. Так що якщо раптом запідозрили щось негаразд, то краще пошукайте інше місце для зняття коштів. Ще не зайвим буде дзвінок в сервіс банку.

Тепер про інтернет-кардинг. Для того, щоб провернути аферу з Вашою кредитною карткою у всесвітній павутині, шахраєві часто необхідно дізнатися наступну інформацію:

Вы не знаете как быстро обналичить деньги? Тогда кардинг форум - это именно, то, что Вам нужно. Обращайтесь за помощью к профессионалам.


Номер кредитки;
Термін придатності;
Ім'я власника карти;
Адреса його проживання, телефон;
Спеціальний код (CVV / CVV2).

Варіацій на тему "як дістати?" може бути безліч. Та й обмежується перелік способів тільки спритністю і фантазією шахрая. наприклад:

Використання вірусу. Троянський кінь цілком може оселитися в комп'ютері, чекаючи необережно проведеної покупки через інтернет.
Створення фальшивого інтернет-магазину або самовільна "надбудова" на вже існуючий. При спробі щось купити у Вас попросять всі потрібні дані.
Зателефонувати нібито від імені банку і в телефонній розмові випитати все, що необхідно.
Запропонувати роботу.
Купити (як виявляється, є й таке).

Отримавши всю потрібну інформацію, шахрай або накупить товарів за Ваш рахунок (так званий речовий кардинг), або просто переведе всі Ваші заощадження на свій рахунок.

Як убезпечити себе? Ось декілька порад (не панацея, звичайно, але все одно дістатися до Ваших грошиків стане дещо важче):

Завжди намагайтеся уникнути оплати кредиткою в процесі інтернет-шопінгу.
Не варто випускати свою карту з поля зору. Необережне і недбале поводження з цим шматочком пластику цілком може закінчитися плачевно.
Не полінуйтеся завести рахунок в PayPal.
НІКОЛИ не вводьте дані кредитної картки безпосередньо в будь-якому інтернет-магазині

Похожие страницы: