Оздоблення стель - це важливий етап в ремонті

Оздоблення стель - це важливий етап в ремонті будь-якого приміщення. Вона повинна бути не тільки декоративною і добре виглядати, але і виконувати ті функції, яких вимагає приміщення, наприклад, зорово розширити кімнату або візуально додати висоти. Тим більше тепер, у часи технічного та технологічного прогресу, існує чимало видів обробки стель, порівнюючи позитивні і негативні моменти яких, можна вибрати відповідний варіант саме за своїми запитами і побажанням. Але, крім виду стелі, дуже важливим моментом є ще й освітлення кімнати, яке в більшості випадків встановлюється на стелі.

Сьогодні різноманітність світильників просто вражає. Але іноді в магазині вони грають, іскряться, радують око, а в будинку виглядають по-іншому, не так привабливо. Найчастіше проблема таїться в якості світла. Тут все залежить від лампочки. Логістичний холдинг «CARGO ASIA» займається поставками різних товарів з Китаю, і пропонує для відмінного освітлення будь-якого приміщення набути лампи світлодіодні Е27. Ефективність освітлення їх складає більше 90%, а це вже говорить багато про що. Різні кольори і потужність цих ламп дозволяють створити ідеальне освітлення в будь-якій кімнаті. І тоді будь стелю заграє по-новому!

Види обробки стель

У наш час найбільш поширеними і затребуваними вважаються такі види обробки стель:

фарбування;

побілка;

клейові стелі;

обклеювання шпалерами;

підвісні стелі (гіпсокартонні, касетні, плиткові, рейкові);

натяжні стелі;

підшивання стелі.

Характеристики основних видів стель

Фарбування - практичний і популярний сьогодні спосіб обробки поверхні стелі. Великий вибір кольорів фарби дає можливість створити красивий і яскравий візерунок на стелі.

Переваги: простота в догляді, доступні за ціною матеріали.

Недоліки: трудомісткість робіт, недовговічність, схильність до тріщин.

Побілка - це найбільш традиційний варіант обробки стелі. Виконується він вапняним або крейдяним розчином, в результаті якого стеля буде білосніжного кольору або будь-якого іншого відтінку, в залежності від обраного барвника.

Переваги: простота в роботі і низька вартість матеріалу.

Недоліки: недовговічність, трудомісткість процесу побілки.

Клейові стелі. Цей спосіб обробки підходить для дерев'яних, цегляних, бетонних гіпсових стель. Панелі з еструдірованного пінополістиролу клеяться на стелю і, завдяки своїй структурі, прекрасно підходять для тих приміщень, в яких спостерігається висока вологість.

Переваги: хороша звукоізоляція, простота монтажу.

Недоліки: неможливість вбудувати супутні стельові конструкції (світильники, вентиляцію, сигналізацію), трудомісткість робіт.

Обклеювання шпалерами. Для обклеювання стелі підходять тільки спеціальні шпалери посиленою щільності. Бамбукові шпалери - ідеальний варіант.

Переваги: невисока вартість матеріалу, візуально рівна поверхня стелі.

Недоліки: висока трудомісткість процесу, жолоблення.

Підвісні стелі - найпопулярніші на даний момент способи обробки стелі. Гіпсокартонні, плиткові, рейкові і касетні - всі вони в результаті дають абсолютно рівну поверхню і роблять стелю надзвичайно красивим. Під такими стелями легко можна заховати всі комунікації, необхідні для комфортного життя людини.

Переваги: довговічність, простота в монтажі, створення унікального дизайну у вигляді конструкцій складної форми.

Недоліки: висока вартість матеріалу, відсутність доступу до простору над змонтованим стелею, влагопроницаемость.

Натяжні стелі належать до найбільш витратним способам обробки, але за допомогою них можна створювати унікальні візерунки, картини на стелі.

Переваги: рівна поверхня стелі, хороша водостійкість, довговічність, звуко - і теплоізоляція.

Недоліки: висока вартість матеріалу, володіння спеціальними знаннями для установки такої стелі, уникнення контакту з будь-якими гострими предметами.

Підшивання стелі. Ця споруда відрізняється від підвісної стелі тим, що тут профілі конструкції кріпляться прямо до перекриття, зберігаючи кілька сантиметрів висоти кімнати.

Переваги: приховування нерівностей без втрат висоти кімнати.

Недоліки: неможливість вмонтувати світильники, велику вагу конструкції.

Такий великий вибір оздоблення стелі дає можливість людям підібрати підходящий для себе варіант і зробити свій будинок ще красивіше.

Похожие страницы: